دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2242
تعداد نوشته ها : 3
تعداد نظرات : 6
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
در راستای انجام و اجرای برنامه های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، رسانه ملی علاوه بر گفت و گوی مستقیم چهار نامزد با مردم و بحث های تخصصی همچنین پاسخ به سووالهای کارشناسان، موضوع مناظره را در برنامه های خود گنجانده است.
گروهی بر این اعتقادند که این حرکت و اقدام یک حرکت غربی است و نیازی به انجام مناظره میان نامزدها با توجه به فرهنگ ایرانی ما احساس نمی شود و نامزدها گفتنی ها را در سخنرانی ها و برنامه های رادیویی و تلویزیونی آنهم به مدت 17ساعت که زمان زیادی است، گفته اند.
در مقابل عده ای معتقدند که در مسیر اجرای کامل اصول دموکراسی این حرکت نوین یک اقدام لازم در عصر کنونی که عصر پیشرفت است، کاملا احساس می شود ".
فارغ از اینکه حق با کدامیک از دو گروه است و ضرورت اجرای مناظره میان نامزدها که در یکی از آنها یک سوی مناظره بالاترین مقام اجرایی کشور، تاکید بنده بر نحوه اجرای مناظره در صورت انجام آن است.
ازاین رو آنچه به عنوان رسالت رسانه ای و روزنامه نگاری چند توصیه اساسی را در این راستا خالی از لطف نمی دانم که لازم است این نکات با دقت رعایت شود.
1-تلاش شود که این مناظره در فضایی صمیمی و به دور هر گونه خداناکرده توهین و تخریب و سیاه نمایی صورت گیرد.
توهین، تخریب و ناکارآمد جلوه دادن دولت کنونی و دولت های گذشته به سود هیچ یک از افراد
، جریانها و گروهها نیست و در حقیقت با دست خودمان به جهانیان " به ویژه دشمنان و کسانی مترصد چنین فضایی هستند:» اعلام می داریم که در 30سال گذشته آنچه بر کشور گذشته غیر از عقلانیت و درایت و مدیریت بوده که پیشرفت های کشور در سه دهه گذشته نشان می دهد ،هرگز چنین نبوده و نیست و لذا لازم است رعایت موازین و اخلاقیات به صورت کامل از سوی همه طرف ها اعمال شود.
2- با دقت و وسواس زیاد تمام جوانب این مناظره به خصوص زمانی که رییس دولت یکی از طرف های مناظره است به لحاظ حفظ شان و جایگاه وی و نیز حفظ جایگاه نظام بخوبی حفظ و حراست شود و دچار احساس و جوگرفتگی نشویم.
3- حتما از مجریان با سابقه و کارکشته و مسلط استفاده شود و مبادا از روی احساسات و جوسازی مجریان کم سن و سال و کم تجربه را به کار بگیریم که بعدها افسوس آن برای رسانه ملی ، مردم و نظام باقی بماند.
4- مجریان برنامه هر جا که احساس کردند یکی از نامزدها، پا را فراتر از چارچوب برنامه نهاده اند، بدون تعارف و فارغ از جایگاه حضرات بلافاصله وارد شوند و اجازه ندهند و با مدیریت برنامه و با تغییر فضای برنامه اجازه ادامه بحث را ندهند که شان هیچ یک از آقایان بزرگان خدشه دار نشود.
5- در موضوع مناظره نباید بحث هایی مطرح شود که دشمن از آنها سو برداشت و سو استفاده کند و به عبارت روشنتر در این مناظره ها ، توجه نامزدها و مجریان به این نکته کاملا جلب و جذب باشد، که هیچ گونه افشا گری نشود ، چرا که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد"؛ اگر چه مردم محرم هستند ، اما گوش های ناپاک و نامحرم نیز در داخل و خارج از کشور کم نیستند.
6- نامزدهای انتخاباتی بر روی برنامه های خود در بخش های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و هنری ، ورزشی ، فناوری هسته ای و مسایل علمی و پژوهشی با جزییات مشخص و آمار و حتی اعلام مجریان آن و مسوولان کارآمد تاکید و تکیه کنند و برای جلب آرای عمومی سعی نکنند که از روی آبروی فرد مقابل بالا بروند.
7- منشور اخلاقی انتخابات کشور را که "یک میثاق بسیار مهم" است ، قبل از برگزاری مناظره مطالعه و با اتکای بر این منشور وارد فضای مناظره شوند. این مهم برای تهیه کنندگان و مجریان برنامه مناظره نیز بسیار حایز اهمیت است.
8- تلاش شود در پایان مناظره با دست دوستی و بدون هر گونه دلخوری و ناراحتی صحنه را ترک کنند که میلیون ها چشم این برنامه ها را نظاره می کنند به خصوص آنکه کودکان و نوجوانان کشور این مسایل را نگاه می کنند و الگو می گیرند. آنها باید از هم اکنون این فرهنگ را یاد بگیرند که بحث و مناظره با جنجال
و دعوا و بد اخلاقی تفاوت بسیاری دارد.
9- اخلاق اسلامی و توصیه بزرگان نظام به خصوص بیانات امام (ره) و مقام معظم رهبری را در نحوه حضور در نشست و ادامه بحث و شیوه پایان مناظره رعایت کنند و اجازه ندهند هیچ فرد و گروهی از این نشست سواستفاده و یا سو برداشت کند.
نامزدها همچنین مراقب باشند که از پشت صحنه مناظره ، حامیان آنها مسایلی را مطرح نکنند که بعد از اعلام آن از طریق رسانه ملی برای آنها افسوس و اما و اگر باقی بماند و همانگونه که خود بهتر از هر کسی می دانند در آرامش کامل به افکار عمومی اطلاع رسانی بدون حب و بغض و بدون تخریب ارایه دهند که مردم سره را از ناسره نشخیص می دهند.
محمدپور- سردبیر خبرگزاری ایسکانیور
اشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
دهم خرداد ماه 1388
دسته ها :
يکشنبه هفدهم 3 1388
X